Nyt lån? Slå lige koldt vand i blodet et sekund!

Har du brug for et lån til en ny dims eller dut? Du bør rent faktisk lige slå koldt vand i blot inden du skynder dig ud og ansøger om lån hos alskens forskellige låneudbydere. Selvom de fleste måske synes det virker logisk at lån ikke ligefrem er det smarteste i verden (specielt de dyre af slagsen), så er der rent faktisk rigtig mange mennesker(specielt unge), der ikke altid lige tænker over konsekvenserne ved at optage et dyrt sms lån.

Det vigtigste at gøre op med sig selv inden man optager et sådan lån er ganske enkelt egentlig om man på nogen anden måde kunne skaffe de penge eller om man har mulighed for at lægge penge til side indtil man måske har råd til at købe den pågældende ting. Det er selvfølgelig ikke altid at der bliver lånt penge til rent og skær ligegyldigt materialistisk forbrug, men at det kan være for ganske enkelt blot at overleve. Her vil jeg (og også de fleste eksperter) typisk anbefale at man virkelige undersøger om man ikke kan finde en anden mulighed end at benytte sig af de mange lånefirmaer som typisk tager skyhøje renter eller i hvert fald sørger for at den årlige omkostning i procent er så tilpas høj at de ikke kan undgå at tjene penge på det selv om de skulle have nogen dårlige betalere i blandt. De fleste mennesker har altid en livline eller to inden de må se sig nødsaget til at tage et sms lån.

Hvis man ikke kan finde en anden mulighed, bør man som minimum altid sørge for at undersøge markedet grundigt inden man trykker på ”ansøg nu”. Ting som løbetid, ÅOP og rentesatsen er alt sammen noget du skal gå undersøge og regne på om det du skal betale tilbage hver måned vil påvirke dit rådighedsbeløb så meget at det kun kan ende galt. En af de bedste måder at undersøge markedet for sms lån, kan du se her. Det er en sammenligningsportal for den type af sms lån mange danskere typisk er på udkig efter når der skal lånes til diverse ting.

Opdatering januar 09-01-2017:
Der er nu indført en obligatorisk tænkepause på de lån der har en løbetid på 4 måneder eller mindre. Dette skal være med til at hjælpe folk til at tage bedre beslutninger i forhold til deres økonomi, da sms lån typisk er ret dyre at optage, og derfor kan det være en god idé med en tænkepause for at sikre at man tager den rigtige beslutning. Er du enig i at der bør være en tænkepause på kviklån og sms lån?

Leave a Reply