Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Er du enten lønmodtager eller selvstændig, så kan det være en fornuftig beslutning at melde dig ind i en a-kasse. En a-kasse sikrer dig nemlig dagpenge, hvis du en dag bliver arbejdsløs. Det kan man blive af mange forskellige og uforudsigelige årsager. For eksempel kan det være på grund af nedskæringer, sammenlægning eller selvfølgelig, hvis man ikke udfører sit arbejde godt nok. Der findes mange billige a-kasser i Danmark, men hvilken skal man vælge? Det kommer vi med nogle råd til i denne artikel. Vi håber, du vil læse med.

Er der en a-kasse i branchen?

Når du skal finde den a-kasse, der passer bedst til dine behov, så bør du undersøge, om der er en brancherelevant a-kasse. Det er der eksempelvis for lærere, journalister, læger og lokoførere. Arbejder du i en stor branche, så vil der helt sikkert også være en a-kasse, der har et godt branchekendskab. Du kan eventuelt høre dine kollegaer, om de er medlem af en, og så kan du jo undersøge denne a-kasse. Er du selvstændig, vil det give god mening at melde sig ind i en a-kasse, der har selvstændige som målgruppe. Er der ikke en a-kasse i din branche, så findes der mange større a-kasser, der har et bredt branchekendskab. Du kan også ringe og forhøre dig om, hvor meget de ved om din branche, og hvor mange medlemmer, der arbejder i den samme branche som dig. Kig også altid på ekstra ydelser som eksempelvis kurser, jobhjælp med videre.

Ønsker jeg en fagforening?

A-kasse og fagforening er to ting, der ofte går hånd i hånd. Der er dog en stor forskel på de ydelser, man får. En a-kasse giver dig dagpenge, hvis du bliver ledig og hjælper dig med at få dig i job igen. En billig fagforening hjælper dig i dit nuværende arbejde, hvis du får problemer. Det kan for eksempel være, hvis du bliver behandlet uretmæssigt af din arbejdsgiver. Mange firmaer tilbyder begge ting samlet, og så kan der være penge at spare. Derfor er det naturligvis værd at overveje at finde en a-kasse og fagforening et sted.

Hvad gør jeg når jeg vil indmeldes?

Når du har kigget på de forskellige løsninger og sammenlignet priser med videre, så er tiden kommet til at melde sig ind. Når du ønsker at melde dig ind, skal du blot kontakte a-kassen. Det kan du som regel gøre på deres hjemmeside eller ved at ringe til dem. Her kan du hurtigt blive meldt ind. Bemærk at der er nogle regler for, hvornår du kan modtage dagpenge. Eksempelvis skal du have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Der er også nogle krav til, hvor meget du skal have arbejdet. Det behøver ikke at tage lang tid at melde sig ind i en a-kasse, og husk så også, at du kan få fradrag fra det i Skat. Det er jo også en fordel.

Leave a Reply